Gerecse Maraton: egy újraéledt hazai verseny

2019. július 27-én újra a Gerecsében versenyezhettek az MTB maratonok szerelmesei. A Superior Racing Team vette szárnyai alá a rendezvény megszervezését, így a vértesboglári MTB Piknik után egy újabb komolyabb múlttal rendelkező verseny éledt újjá. Három táv között választhattak az indulók. Az Elit futam 55 km, a hobbi 26 km, míg a mini táv 10 km megtételét jelentette.

A versenyen Kuba Ronald és Moravek Lajos is Brigetio-s színekben indult. Bár Ronald jó erőben versenyzett a Gerecse Maratonon, de sajnos egy eltévedés miatt nem a teljesítményének megfelelő eredménnyel zárt, ami az Elit táv Felnőtt férfi kategóriájában az 5-ik helyet jelentette. Bízunk benne, hogy legközelebb a szerencse is mellé szegődik és a rengeteg munka meghozza a gyümölcsét.

Ami Lajost illeti, ő a verseny feladására kényszerült, mivel bevallása szerint nem tudott megfelelően rápihenni erre a versenyre.

Említés érdemel Ökrösné Mészáros Alexandra teljesítménye is, aki bár ezúttal nem a mi nevünk alatt versenyzett, de rendszeres dobogós helyezettje azon versenyeknek, melyeken indul. Ezúttal a Hobbi táv Felnőtt női kategóriáját nyerte.

Alábbiakban Ronald beszámolója olvasható:

Múlt szombaton a Gerecse maraton hosszú távján indultam. Ez volt az idei első MTB maratonom, így az 52km-es verseny jó felkészülés volt a későbbi hosszabb megmérettetésekre. Jó formában éreztem magam, így magabiztosan tudtam rajthoz állni. A lassú rajt után Buruczki Szilárd diktálta a tempót, és ez 20 perc után le is szűkítette a mezőnyt egy 3 tagú csoportra. Számomra ez volt az első verseny, ahol tudtam tartani a tempóját. Az első 1 órában váltott vezetéssel tartottunk a meglehetősen erős iramot (átlag teljesítmény 310W felett, átlag pulzus 180 felett), így jelentős előnyre tettünk szert a többi versenyzővel szemben. Ez így volt egészen az első kör végéig, ahol egy meredek emelkedőn Szilárd támadott és kb 20 másodperces távolságra meglépett. Ezután próbáltam egyenletes tempóval visszajönni a kerekére. Egy technikás lejtmenetben egészen közel kerültem, aztán végül eltűnt előlem teljesen. Gyanús volt, de haladtam tovább. Két kilométerrel később kiderült, hogy Ferenczi Balázzsal együtt elvétettünk egy visszafordítót a lefelében, és ezzel több mint 10 percet vesztettünk. Vissza tértünk a pályára és nagy tempóban haladtunk tovább, de végül nem sikerült dobogós helyre felérni. Elég bosszantó volt a helyzet, de utólag többen elmondták hogy szintén eltévedtek azon a szakaszon. A teljesítményemmel elégedett vagyok, kár hogy nem sikerült egy ennek megfelelő eredménnyel zárni a versenyt.

Eredmények: pdf

A fotókért köszönet Bak Ferencnek.