Kiemelt

Rendezvény: Brigetio Kerékpáros Túra és Ügyességi Pálya Gyermekeknek

Idén is készülünk programmal a Komáromi Napok keretén belül. Részletekért kattintsatok a linkre: LINK

AKESZ bajnokság: 3-ik forduló – Kerékvár-Békás Időfutam beszámoló

2024.04.07-én rendezték meg az idei Békás Időfutamot Tahitótfalun. A versenyzőknek egy 18 km hosszú sík pályán versenyeztek egymással. Csapatunkat 5 fő képviselte, és Senior3 kategóriában igencsak sikeresen zártuk a napot!
Köszönjük a képeket Kustyán Gergőnek – @kustyangergo

Eredmények:

WElit:
– Aszalós Anna 5. hely (00:30:56 – 34,9 km/h)

Elit:
– Vörös Gergő 4. hely (00:24:12 – 44,6 km/h)

Master:
– Zádori Sándor 16. hely (00:25:17 – 42,7 km/h)

Senior3:
– Csintalan Miklós 2. hely 🥈 (00:30:44 – 35,1 km/h)
– Leányvári József 3. hely 🥉 (00:31:29 – 34,3 km/h)

AKESZ bajnokság: 2. forduló – III. 3G Kupa beszámoló

2024.03.24-én került megrendezésre a Balaton északi partján Tótvázsonyban az AKESZ bajnokság második fordulója, amely egyben a MKSZ Liga Kupa első állomása is volt.
Csapatunk 4 fővel képviseltette magát. A versenyzők több kört teljesítettek a 23 km-es jól biztosított pályán a szeles, hűvös tavaszi időben. Az útvonal folyamatosan hullámzó rendkívül nehéz szinteket tartalmazott, ahol a versenyzők rövid időn belül kisebb csoportokra bomlottak és így teljesítették a távot. A kijelölt 23 km-es körpályán 360 méter szintkülönbséget kellett leküzdeni körönként. Tagjaink ezen a versenyen is szép eredményeket értek el.
Székely Viktória és Káli Sándor a 73 km-es távon versenyzett. Viktória kategóriájában elsőként ért célba, míg Sándor 3. helyezést érte el.
Csintalan Miklós korcsoportjában 2. helyezést ért el a 23 km-es távon.
A leghosszabb 97 km-es távon Józsa Márton a 23. helyezést érte el az Elit kategóriában, ahol a hazai és a nemzetközi mezőny versenyzői is komoly erőket vonultattak fel.
A versenysorozat jövő héten folytatódik a Kerékvár-Békás Időfutammal, az AKESZ bajnokság 3. fordulójával.

AKESZ bajnokság: 1. forduló – IV. Kajdacs Nagydíj beszámoló

2024.03.09-én megrendezésre került Kajdacson az AKESZ bajnokság első fordulója ahol csapatunk 7 fővel képviselte magát. Távokat tekintve 4 számban vettünk részt.
Székely Viktória és Csintalan Miklós a 22 km-es távon korcsoportjukban a 2. helyen végeztek.
Káli Sándor a 65 km-es futamban sikerült elmenni a szökéssel ami haza is ért és így Senior 1 kategóriában 1. helyen ért célba.
Zádori Sándor és Major István a 87 km-es futamon Sándor a 19. még István a 24. helyen végzett.
Héregi Péter és Vörös Gergő a 109 km-es futamon Peti a 25. még Gergő a 28. helyen ért célba.

Közgyűlés: évértékelés és tervek 2024-re

Február 17-én a Monostori Erőd falai között tartottuk évnyitó Közgyűlésünket, ahol számos fontos dologról döntöttek tagjaink.
Az első napirendi pontban Gregor Zoltán elnök beszámolt az egyesület 2023 évi tevékenységéről, eredményeiről. A második napirendi pontban Tapsonyi Sándor gazdasági vezető 2023 évi számviteli, pénzügyi beszámolóját fogadta el a Közgyűlés.
A harmadik napirendi pontban tisztségviselőket választott a Közgyűlés, elnöknek Gregor Zoltánt, alelnöknek Héregi Pétert, gazdasági vezetőnek Tapsonyi Sándort, elnökségi tagnak Agócs Gábort és Vörös Gergőt választották a soron következő 2 évre.
Egyesületünk meghatározta éves céljait is, így terveink szerint idén is számos kerékpáros programot tudunk megvalósítani:
– februártól a versenyszezon kezdetéig nyílt alapozó kerékpáros edzések szervezése
– Komáromi Napok programsorozat részeként kerékpáros túra szervezése
– Ácsi majálison való kerékpáros program szervezése, egyesületi nap tartása
– nyáron hétköznapi nyílt kerékpáros edzések szervezése
– nyári edzőtábor szervezése Innsbruckba
– X. Brigetio Országúti Mezőnyverseny megszervezése, lebonyolítása
– VIII. Brigetio Időfutam megszervezése, lebonyolítása
– Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokságon való részvétel, a bajnokság sikeres teljesítése
– Júniusban és októberben egyesületi program szervezése
2024-ban célunk egységes megjelenésű mezek, pólók és jubileumi kulacsok gyártása.
A Közgyűlésen megállapítottuk az éves tagdíjat és elfogadtuk a költségvetést is.
A hagyományoknak megfelelően egyesületünk elnöksége odaítélte az “Év kerékpárosa” díjat, melyet az a tagunk kap meg, aki versenyzési aktivitásával, közösségi munkájával és szorgalmával példamutatóan jár el. Az “ÉV kerékpárosa” díjat 2023-ben Csintalan Miklós nyerte el.
Héregi Péter egyesületünk alelnöke a tagságot képviselve a Brigetio Kerékpáros Sportegyesületért díjat első alkalommal oda adományozta Gregor Zoltán elnöknek az elmúlt 11 éves elnöki munkáját elismerve.
A Közgyűlés végén Agócs Gábor által elkészített vacsorát fogyaszthattuk el, a Németh Cukrászda által felajánlott finom süteményekkel.
Köszönjük a Monostori Erődnek az impozáns helyszínt és a Németh Cukrászdának a pogácsákat, süteményeket!

Komárom Sportünnep 2024 gála

Február 3-án szombat este rendezték a hagyományos Sportünnepet a Monostori erődben, a KlapkArénában. A város vezetése a színvonalas gála esten a jó tanuló, jó sportoló diákjait, az év junior női és férfi sportolóját, az év edzőjét, az év csapatát, női és férfi csapatsportolóját, az év női és férfi sportolóját, az év testnevelőjét díjazta.
Egyesületünk tagjait három kategóriában jelölték, akik elismerő oklevelet vehettek át a 2023 éves eredményeik elismeréseként.
Aszalós Anna az év női csapat sportolója, Csintalan Miklós az év férfi csapat sportolója és Gregor Zoltán az év férfi sportolója címre kaptak jelölést, amihez ezúton gratulálunk! 👏
Köszönjük Komárom városának, hogy idén is megszervezték ezt a színvonalas estet és méltó módon köszöntötték a város sportolóit és edzőit!

BrigetioKSE: Évkönyv a 2023-as év vonatkozó eseményeiről

Egyesületünk 2023-ban nagyon aktív volt versenyzésben és közösségi programok szervezésében.
🏆 2023-ban 32 kerékpárversenyen álltak rajthoz tagjaink, ahonnan számos szép eredménnyel és élménnyel tértek haza.
🚵‍♀️ 2023-ban hétről-hétre számos bárki által látogatható közösségi programot szerveztünk kicsiknek, nagyoknak egyaránt, ezzel igyekeztünk népszerűsíteni a kerékpározást és a versenysportot.
Tekintsétek meg az idei évről szóló évkönyvünket az alábbi linkre kattintva:
Bízunk benne, hogy jól éreztétek magatokat az egyesület által szervezett programokon, versenyeken és abban is, hogy 2024-ben is velünk tartotok! Mindenkinek boldog új évet kíván a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület! 🍾🥂

AKESZ bajnokság: versenyek 2024-ben

2024-ben 15 versennyel vár mindenkit a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság, amely során 9 mezőnyversenyen és 6 időfutamon mérhetik össze erejüket az amatőr versenyzők.

A bajnokság sikeres teljesítéséhez legalább 5 mezőnyversenyen és 4 időfutamon kell rajthoz állni. Az év végi eredménybe a versenyző legjobb 5 mezőnyverseny és 4 időfutamverseny eredménye számít majd bele.

Újdonság továbbá, hogy a hölgyeknél új korcsoport került bevezetésre, így év végén 16 helyett 17 korcsoportban díjazzák a legeredményesebb versenyzőket.

A bajnokság regisztrációhoz kötött, ami az alábbi oldalon elérhető:

www.akesz.hu

 

VII. Brigetio Időfutam: beszámoló

Október 8-án Komárom városa adott otthont a VII. Brigetio Időfutam egyenkénti indítású időfutam versenynek, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság utolsó fordulójaként került megrendezésre hűvös, szeles időjárási viszonyok között. A sporteseményen nem csak hazai, hanem határon túli magyar kerékpárosok is részt vettek, ami kiemelte a sportág népszerűségét régiónkban. A verseny kiemelkedő eseménye volt a látványos egy pilonos Monostori híd lábánál kialakított rajt, ahol a kerékpárosok színpadról várták a rajtjelzést, hogy a rámpáról legurulva vágjanak neki a 19 km-es sík útvonalnak, ami Gönyű település előtt ért véget.

„VII. Brigetio Időfutam: beszámoló” bővebben

VII. Brigetio Időfutam: rajtlista

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani, hogy elkészült a vasárnapi időbeosztás, amit ajánlott is addig böngészni, hogy senkit ne érjen váratlanul a rajtideje. Mint azt a versenykiírásban is olvashattátok, új rajtidő kérésére nincs lehetőség, aki lekési a rajtot, máris hátránnyal indul.
Köszönjük a fokozott érdeklődést, immár 160 fő indulása biztos a versenyen. Ami azt jelenti, hogy a 160-as rajtszámú versenyzőnk 12:39-kor vág neki az egyébként percenkénti indítású távnak.
Mindenkinek jó versenyzést, találkozunk vasárnap!

Rajtlisa (web): rajtlista
Rajtlista (PDF): pdf