V. Brigetio Országúti Mezőnyverseny: beszámoló

Idén új helyszínen, a felújított és látványában igazán impozáns Csillag Erődnél várta az V. Brigetio Országúti Mezőnyverseny az országúti kerékpárosokat!

A rajtot megelőzően Unger Dénes dobos gondoskodott a versenyhangulat megalapozásáról, majd Dr. Molnár Attila Komárom Város Polgármestere köszöntötte a kerékpárosokat. Idén is korosztálytól függően rövid 45 km-es és hosszú, 97 km-es dimbes-dombos versenytáv várt a résztvevőkre.

A lassú rajt 10 órakor kezdődött, majd 8 km megtételét követően indult az éles verseny. A szökési kísérletek rögtön a verseny elején elkezdődtek, rövid ideig Jánoki Ádám szakadt el a mezőnytől, de őt hamar megfogták. A sikeres szökés a kömlődi dombokon alakult ki Kasko Dávid (Cyklistický tím Firefly) és Nagy Tomáš (OSMOS Cycling) személyében, akik 30 km-el a verseny vége előttig folyamatosan növelték előnyüket, ekkor 1 perc 15 mp volt a legnagyobb időkülönbség a mezőnnyel szemben. A verseny vége előtt 10 km-el az előnyük 35 másodpercre csökkent, de a srácok nem adták fel, végül megtartották az előnyt és sikeresen hazaért szökésük! Az V. Brigetio Országúti Mezőnyverseny hosszú távját végül Kasko Dávid (Cyklistický tím Firefly) nyerte Nagy Tomáš (OSMOS Cycling) előtt! A dobogó harmadik fokáról sprintbefutó döntött, amely Petró Károlynak sikerült a leggyorsabban, így ő húzta be az abszolút 3. helyezést! A hölgyek versenyében magabiztos győzelem született Balogh Barbara személyében, aki 4 perccel előzte meg a második helyezett Temela Esztert (Fehérvár Cycling Team) és 5 perccel a harmadik helyezett Horváth Adélt (Lotus Cycling Team).

A rövidtávú versenyen magabiztos rajt-cél győzelem született Szijártó Zétény (Kontent-DKSI) személyében, aki egyedül 3 és fél perc előnyt harcolt ki az őt üldöző csoporttal szemben! A dobogós helyezésekért négyen sprinteltek, végül Drijver Bertold (UTE-Merida) lett a 2., míg Radics Milán (Szeleshát Birtok Kecskeméti ES) a 3. helyezett. A hölgyek versenyét Budai Katalin (BTS SE) nyerte Németh Bettina és (TEAM SunVelo SE) Fodor-Fejes Adrian Adél (Egri Triatklon Klub) előtt.

Köszönjük, hogy részt vettetek kerékpárversenyünkön, gratulálunk minden célba érkezőnek, kiváltképp a helyezetteknek! Mindenkinek jó pihenést kívánunk és mindenkit várunk vissza jövőre! Köszönjük támogatóinknak, szponzorainknak és legfőképpen tagjainknak, barátainknak, családtagjainknak az áldozatos segítséget, nélkülük a mai verseny nem valósulhatott volna meg!

Eredménylista: xlsx

Képek: hamarosan