MTB-s sikerek: Crosskovácsi-Maraton


Június 10-én, szombaton Nagykovácsiban rendeztek MTB Maraton versenyt, mely ezúttal Országos Bajnokság is volt, azaz a különböző kategóriák győztesei 2017 magyar bajnokaként címeres mezt zsebelhettek be.
Egyesületünkből ezúttal Tehel Zsuzsa és Csintalan Miklós állt rajthoz, mindketten a rövid távot választották.
Zsuzsa és Miklós is dobogós helyen ért célba, harmadik illetve második pozíciót szerezve meg.

A fotókért köszönet Bak Ferencnek. (FB)

Versenykiírás: LINK
Eredmények: LINK

Miklós beszámolója a bővebben linkre kattintva olvasható az alábbiakban.

„Nagykovácsi nagyközség a Pilisvörösvári kistérségben a Pilis hegység két legmagasabb hegye, a Kutya-hegy és a Nagy-Kopasz, valamint a Nagy-Szénás nyúlványai által ölelt völgyben, gyönyörű természeti környezetben, hegyekkel körülvéve helyezkedik el.
A marathon verseny az UCI, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályzata alapján került megrendezésre.
Magáról a versenyről, a pályáról, a szervezésről és a hangulatról Gelle Laci írt egy nagyon pontos, korrekt, élményszerű beszámolót, amely a következő helyen olvasható:
https://www.facebook.com/groups/kemke/permalink/1274406056009546/
Minden egyéb csak felesleges ismétlés lenne, ezért csak néhány személyes élményt fűznék hozzá.
A versenyre a rég óhajtott új kerékszettel érkeztem. Köszönet Tapsonyi Sanyinak és Benyeczkó Jánosnak, akik segítettek a beszerzésben, szerelésben és a kerékpár versenyre való előkészítésében.
Tapasztalatlan montisként óriási élmény jelentett a hatalmas „tömeg” a rajtboxokban. Gelle Lacihoz képes félórával a rajt előtt mi már csak a többszázadik helyre tudtunk sorakozni, ahonnan a rajt utáni helyezkedés a bődületes porban, 40 km/ó feletti sebességnél sok energiát kivett. A meredek emelkedőket elég jól bírtam, csak 2 alkalommal „gyalogoltam”, egyszer egy bukás miatt más hibájából, másodszor egy rossz visszaváltás miatt. A gumikat ismét túl keményre hagytam, „nem hallgattam a nagyokra”, ez úgy bosszulta meg magát, hogy egy hatalmasat buktam lejtmenetben, mert nem tudtam megállítani a kerékpárt. Szerencsére nem történt nagyobb baja sem az elütött bringásnak, sem nekem. Innentől nagyon óvatosan, biztonságra törekedve mentem, inkább csak felfelé adtam bele mindent. Rendesen elfáradva értem célba. Garminom szerint 60 km/ó volt a maximális sebesség.
Emelem kalapom az új tagunk előtt, aki élete 2. MTB versenyét teljesítette sikeresen, Gelle Laci szerint Magyarország legnehezebb pályáján.
Élmény volt mindkettőn számára teljesíteni a versenyt, a helyezés már csak ráadás volt. Mindketten dobogót fogtunk, ami nagy kihívást és motivációt jelent a következő versenyekhez.”