Móri Karikán versenyeztünk

Csapatunk az elmúlt szombaton a Móri Karika jótékonysági kerékpáros teljesítménytúrán állt rajthoz, ami ugyan túraként van meghirdetve, de a leggyorsabbakat díjazzák a szervezők, így amatőr versenynek tekinthető.

Három táv közül választhattak a résztvevők, egyesületünket tekintve ifj. Héregi Péter, Csere Lajos, Nagy András, Vági József, Agócs Gábor az 52 km-es távon, Németh Zoltán a 25 km-es távon állt rajthoz, idén a 110 km-erre senki nem vállalkozott csapatunkból.

Mória karika rajt

A rajtot követően nem volt nagy sebesség, nyugodt, könnyed tempóval haladt a mezőny. Ekkor Gregor Zoltán egy kátyúba hajtott, amely következtében az első kerekéből egy küllő kitörött, a kerékbe nyolcas lett és hozzáért a fékpofákhoz. Zoltán nem adta fel a versenyt, kinyitotta a fékeket és tovább folytatta a versenyt. Néhány km elteltével a lassú tempó miatt több szökési próbálkozás is volt, csapatunkból ifj. Héregi Péter és Gregor Zoltán is próbálkoztak elmenéssel de a mezőny a támadásokat lereagálta. A mezőnyt nem a nagy sebesség, hanem a folyamatos iramváltozás a dombra menet ami rostálta. A féltávhoz érve lecsökkent a főmezőny létszáma, innentől egyesületünk dolgozott elől legtöbbet ifj. Héregi Péter és Nagy András személyében. Az utolsó dombokon Ifj. Héregi Péter és Gregor Zoltán ismét megpróbálkoztak egy támadással de a mezőny ezt is lereagálta. Mórra érve Nagy András próbált meg elszakadni, de nem járt sikerrel. Móron a tempó felgyorsult, többen elmenéssel próbálkoztak, ment a mezőnyben a helyezkedés. A szervezők hibájából a Móri körforgalom az autóforgalom miatt bedugult és a pályát se jelezték ezért nagy kavarodás alakult ki, többen kiestek a versengésből a pillanatnyi tévesztés és autókerülgetés miatt. Az utolsó néhány száz méteren három kanyart és két emelkedőt is teljesíteni kellett, ahol csapatunkból Gregor Zoltán helyezkedett a legjobban, aki a győztes Hricz András idejétől 4 mp-re lemaradva az 5. helyen ért célba. Ifj. Héregi Péter végig dolgozta a mezőny elején a versenyt és a befutónál is elől helyezkedett, de helyismeret és a szervezők útmutatásának hiányában hibázott a körforgalomban és végül a 15. helyen ért célba, mögötte közvetlenül Nagy András érkezett. Vági József a 15., míg Agócs Gábor a 37. lett. Csapatunk ékköve a 65 éves Németh Zoltán eltévedt a pályán, ennek ellenére a 25 km-es távon a 23. helyen érkezett célba. Csere Lajos defekt miatt feladni kényszerült a versenyt.