IX. Brigetio Országúti Mezőnyverseny: eredmények

Immáron 9. alkalommal rajtolt el a Brigetio Országúti Mezőnyverseny, aminek 2023-ban Péliföldszentkereszt adott otthont. A verseny a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság részét képező, pontszerző állomás volt, így a magyar amatőr kerékpársport színe java várható volt a versenyre.
Péliföldszentkereszt gyönyörű természeti adottságainak köszönhetően idén is különleges környezetben szervezhettük versenyünket, ahol 20,5 km-es dombos körpálya várta a versenyzőket. Rövid táv esetében 1 kört, míg a hosszú táv esetében 4 kört kellett teljesíteni. A táv ugyan nem volt hosszú, de az 1 kör 265 méter szintkülönbséget, míg a 4 kör 1060 méter szintkülönbséget tartalmazott, így a pálya nehézségére nem lehetett panasz.
Az idei nyár talán legrosszabb időjárása fogadta a versenyzőket augusztus 6-án, szitáló esőben, szélben kellett helyt állni. A zord, korántsem nyárias időjárás ellenére sokan álltak rajthoz és teljesítették a versenytávot.
A rövid táv befutójára kisebb csoport érkezett a célegyenesbe, azonban magabiztos előnnyel Horváth Mihály (Buruczki Training System – BTS SE) nyerte a sprintet, megelőzve a második Ferencz Soma Károlyt (Újbuda Mountain Bike SZSE) és a harmadik helyezett Kósa-Fehér Kendét (Váci Vízmű SE). A női kategóriában Benedek Virág (Mozdulj Multisport Egyesület) 3 perces előnnyel nyerte meg a versenyt, a második Antalné Varga Anita (Kaposvári Kerékpáros Klub SE), harmadik Ivanyenko Natália (Honvéd Szondi György SE) lett.

A hosszú távú versenyen az MBH Bank Cycling Team dominált, közel teljes létszámmal a mezőny elején diktálták az iramot az Epronex – Hungary versenyzőjével Szarka Gergellyel együtt, amit csak néhányan tudtak tartani. A 2. körben már csak kb. 15 főre csökkent az élboly, így várható volt, hogy közülük kerül ki a verseny győztese. A 3. körben Orosz Bálint az MBH Bank Cycling Team versenyzője távolodott el a csoporttól, a 4. körben már bő fél perces előnnyel vezette a versenyt, de végül nem sikerült megtartani a pozícióját, a cél előtt 3 km-el befogta őt az üldöző csoport és sprint döntötte el a versenyt és a helyezéseket. A sprinteben Szöllőssy Ádám (MBH Bank Cycling Team) bizonyult a legerősebbnek, ezzel megnyerve a IX. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt! A második helyezést Szarka Gergely (Epronex Hungary Cycling Team), míg a harmadik helyezést Bozsik Bence (Szegedi Kerékpáros SC) érte el.
A hölgyek versenye is izgalmasra sikerült, sprint döntötte el a dobogós helyezéseket. A verseny abszolút győztese Péteri Niké (Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület) lett, a második Tóth Réka (DSI Cycling Team), míg a harmadik helyezést Farkas Janka (Hírös SC) érte el.
Idén is megrendezésre került a csapatverseny, amit az MBH Bank Cycling Team nyert meg, a második a Brigetio KSE csapata lett, míg a harmadik helyezést a Acél-Vakond Kerékpáros SE csapata érte el.
A versenyt követően az Ireks Stamag Kft. süteményeivel vártuk az eredményhirdetést, ahol aztán egyedi kézműves díjakat és támogatóink kuponjait és belépőit vehették át a legeredményesebb versenyzők.
Gratulálunk a versenyzőknek az elért eredményekhez és köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették számunkra, hogy megrendezzük versenyünket!
Köszönjük a rendőrség és polgárőrség munkáját!
A rendezvény kiemelt támogatója volt:
 
Képeket készítette:
Rovács Mariann, Szijj Csenge