VIII. Brigetio Országúti Mezőnyverseny beszámoló

A mai napon immáron 8. alkalommal rajtolt el a Brigetio Országúti Mezőnyverseny, aminek idén is Dunaalmás és Neszmély adott otthont. A verseny a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság és az Ötpróba részét képező pontszerző sportesemény volt. Az időjárásra ma nem lehetett panasz, hisz kellemes 25 fokos hőmérséklet várta a versenyzőket, enyhe széllel. A szervezők kellemes hőmérséklettel, az IREKS-STAMAG Kft. finom süteményekkel várta a versenyzőket, így minden adott volt a jó versenyzéshez. A résztvevők rövid 31 km-es és hosszú 92 km-es versenytávon mérték össze erejüket, a befutó mindkét táv esetében az 1,8 km hosszú, kemény emelkedő végén, a látványában igazán impozáns Hilltop Borászatnál volt. A hegytetőn a hangulatról Dj. Hard Paul gondoskodott, aki igazi party hangulatot teremtett a célban, ezzel különlegessé téve versenyünk befutóját.

A rövid távú versenyt 49:34 –es idővel Reinodli Ákos (Csepel-Szigeti Kerékpár és Triatlon SE) nyerte 4mp-vel megelőzve egyesületünk versenyzőjét Havasi Zoltánt (Brigetio KSE) és 5 mp-vel Erdős Dánielt (Viadukt SE Biatorbágy). A hölgyek is nagyon gyorsak voltak, Budai Katalin (Buruczki Training System – BTS SE) 52:28-as idővel elsőként ért fel a hegyre, másodikként Nagy Anna Mária (Kis Tri Team SE), míg harmadikként Bányai Anikó (Oltalom SE) érkezett célba.
A hosszú távú verseny során több támadást is láthattunk, Skoff Gábor (Szingo Szabadidős Sportegyesület) versenyzője harcolt ki 20 mp előnyt, amit egy ideig sikeresen tartott is, majd befogását követően Ernest Szigl harcolt ki 25 mp-s előnyt, aki 2 körön keresztül tartotta magát a főmezőnnyel szemben, de őt is beérték. A versenyen végül nem alakult ki sikeres, eredményes szökés, ezért a hilltopi emelkedőt a jelentős létszámú mezőny kezdte meg.
Az MKB Cycling Team nagyszerű csapatmunkát mutatott be a hegyen, előre hozták és felvezették az emelkedőt Forró Lajosnak (Kecskeméti Első sor SE, MKB Cycling Team), aki ma nem talált legyőzőre, így egészen elképesztő, 7 mp-s előnnyel nyerte meg a VIII. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt! Második helyen egyesületünk versenyzője Ronald Kuba (Brigetio Kerékpáros Sportegyesület) végzett, míg a győztestől 14 mp hátránnyal Mindszenti Ákos (Csömöri Sport és Szabadidő Nkft) ért célba 3. helyen!
A versenyt követően spagettivel és az ÖNésÖN együttes koncertjével vártuk a rendezvényközpontban a megfáradt bringásokat. Az eredményhirdetésen egyedi kőérmeket, kerámia kézműves díjakat és a Hilltop Neszmély Borászat által felajánlatott borokat vehették át a legeredményesebb versenyzők, amit a főszponzorunk a Sanatio Ambulance és Rendezvénybiztosító Mentőszolgálat ügyvezető igazgatója Kaszás Zsolt és a verseny főszervezői Héregi Péter és Zoltán Gregor adtak át.
Köszönjük, hogy részt vettetek versenyünkön, bízunk benne, hogy jól éreztétek magatokat és bízunk benne, hogy legközelebb is találkozunk!
Köszönjük a támogatást, segítséget támogatóinknak, tagjainknak, segítőinknek! Köszönjük a Tatai Rendőrkapitányságnak, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetségnek az elkötelezett támogatást, segítséget!
A verseny kiemelt támogatója a Desef Silver, Brigetio Alarm és a Sanatio Egészségközpont – Ambulance volt!
Eredmények: LINK
Galériák (Rovács Mariann fotói): LINK-1, LINK-2, LINK-3