III. Brigetio Időfutam beszámoló

A mai napon megújult helyszínnel vártuk a kerékpársport szerelmeseit a III. Brigetio Országúti -és MTB Időfutamon, amely egyben a McLloyd’s, Szlovák-Magyar határon átnyúlő időfutambajnokság 2. fordulója volt. Tökéletes kerékpáros idő és gyönyörű táj várta a kerékpárosokat, hisz a megújult útvonal a Neszmélyi borvidékre kalauzolta el a résztvevőket.

Az MTB kategóriában 14,5 km-t kellett teljesíteni 280m szintkülönbséggel. A hölgyek versenyét Mészáros Alexandra Éva (Brigetio KSE) nyerte Silvia Farkasová (C.K-Piko bike) és Csiba Móricz Ildikó (C.K-Piko bike) előtt. Az uraknál Fekete Zsolt (Bakony Racing Team) bizonyolt a leggyorsabbnak Dékány Tamás (Fender KSE) és Stefan Kurdi (C.K-Piko bike) előtt!

Az országúti időfutam 22,5 km-es volt, amely során egy komolyabb emelkedőt is kellett teljesíteni. A Hilltopi emelkedő átlag 10%-os meredekségével mindenkit megizzasztott, de a borvidék és a hangulatos települések látványa mindent kárpótolt. A nők versenyét Nóra Hideg (Szingo Cycling Team) nyerte, a második helyet Boglárka Faíl (Brigetio KSE), míg a harmadik helyet Horváth Gréta (ASE Kerékpár) szerezte meg! A férfiak versenye nagyon izgalmasan alakult, 12 mp előnnyel egyesületünk versenyzője 32:12.6-os idővel Tomáš Nagy (Brigetio KSE) teljesítette a leggyorsabban a távot Balogh Lajos (solyombiketeam.hu) előtt. A harmadik helyen Szabó Bálint Solt (Epronex – Bike Hungary) érkezett célba!

A versenyt követően gulyáslevessel és finom süteményekkel pótolhatták a kalóriákat a versenyzők! Az eredményhirdetést követően Szylvia Nagyné Várady által készített tortával zártuk az idei kerékpáros szezont!

Az IREKS-STAMAG Kft. jóvoltából a rendezvényközpontban egész nap ingyen kávézhattak a versenyzők és kísérőik finom sütemények elfogyasztása mellett! Nagyon köszönjük, hogy ma minket választottatok és együtt zárhattuk az idei kerékpáros szezont, bízunk benne, hogy pozitív élményekkel tértetek haza!

Köszönjük a szponzorainknak, támogatóinknak, hogy lehetővé tettétek a mai rendezvény megszervezését! Köszönjük a Komáromi Polgárőrségnek, hogy profi színvonalon lebiztosították rendezvényünket!

Eredmények: xlsx

Fridrich Buga képei: Galéria1

További képek hamarosan!