AKESZ bajnokság beszámoló: 5. forduló – Kínok Kínja mezőnyverseny

Vasárnap rendezték az idei AKESZ versenysorozat második mezőnyversenyét, Esztergomban. A Kínok Kínja minden alkalommal  bebizonyítja, hogy miért is ez lett a verseny neve. Az idei évben a meleg mellett, a párás idővel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek a Dobogókőre vezető emelkedőn kívül.
Csapatunk  11 fővel képviselte magát ezen a versenyen.
A rövid távon Csintalan Miklós indult, neki 30km volt a versenytáv, amely a Dobogókő egyszeri megmászását tartalmazta.
A hosszú táv 120km volt 1600 méter szintkülönbséggel.

A rajtot követően nagy tempóban haladtak a srácok Pilismarót felé, majd ott megkezdve a mászást vették célba Dobogókőt. A tempó felfelé sem hagyott alább, ez több kisebb csoportra osztotta a versenyzőinket. A tempót legjobban Kuba Ronaldnak, Skuba Ákosnak és Székely Benedeknek sikerült tartania. Ronald, mint tavalyi abszolút győztes, idén is szerette volna megismételni a sikert. Az első lejtmenetben viszont, sajnos bukásba keveredett, kerékpárja sérült, így feladni kényszerült a versenyt.
Aszalós Anna, egyetlen WElite versenyzőnk is balszerencsés volt a lejtmenetben. Többedmagával került földre, sérülései miatt feladni kényszerült a versenyt. Szerencsére, mindketten kisebb-nagyobb horzsolásokkal megúszták az esést, innen is gyors felépülést kívánunk nekik!

Eredmények:

Senior3:
Csintalan Miklós: 2. hely

Elite1:
Székely Benedek: 3. hely
Józsa Márton: 17. hely
Madarász Ádám: 27. hely
Martini Bence: 28. hely
Héregi Péter: 29. hely

Elite2:
Skuba Ákos: 4. hely
Vörös Gergely: 11. hely