V. Brigetio Időfutam: beszámoló

2021. október 3-án szerveztük az V. Brigetio Időfutamot, ami a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság része és az Ötpróba pontszerző állomása volt. Versenyünkkel a sportolási lehetőség biztosítása mellett célunk volt, hogy megismertessük a kerékpársportot a helyi közösséggel, ápoljuk kapcsolatunkat a határon túli kerékpárosokkal, valamint, hogy megismertessük városunkat, Komáromot a versenyre ellátogatókkal.
A versenyzők a megmérettetés előtt átvették a rajtcsomagot, ami a chip és rajtszám mellett a McLloyd’s felajánlásából 1 db Bio chipset, valamint a NutriDepó, a bajnokok ellátója támogatásával 1 db SiS energia gélt tartalmazott.

A versenyre végül 135 nevezés érkezett 41 csapattól. A versenyzők rámpáról, percenként vágtak neki a 19 km-es távnak, amit egyedül kellett teljesíteni, a lehető leggyorsabban. A versenyt a viharos szél igencsak megnehezítette, de szerencsére minden résztvevő épségben célba ért.
A távot végül Nagy Tomas (SVK Samorin) teljesítette a leggyorsabban 47,24 km/h átlagsebességgel, mindössze 5 mp-vel megelőzve Kuba Ronaldot (Brigetio KSE) és 12 mp-vel Püspöki Dánielt (Zengő SE). A hölgyeknél Pomucz Edina (Epronex-GESU bikewear Cycling) végzett az első helyen, aki 40,55 km/h átlagsebességgel teljesítette a távot, a második leggyorsabb Hajdu Fanni Helga (Tipografia Testedző Egy), míg a harmadik Vándor Nóra (Veszprémi Triatlon Egylet) lett.
Idén először megszerveztük a csapatversenyt, ahol a csapattagok legjobb 6 időeredményét elért versenyző idejét adtuk össze. A legeredményesebb csapat a Brigetio KSE lett, megelőzve a Hírös ESC és a Bakony Bike KE csapatokat.
A versenyt követően spagettivel és az IREKS-STAMAG Kft. által felajánlott süteményekkel, kávéval vártuk az eredményhirdetést. Az eredményhirdetés során Komárom város polgármestere, Dr. Molnár Attila köszöntötte a kerékpárosokat, majd egyesületünk elnökével, Gregor Zoltánnal adták át a versenyre készült egyedi díjakat a helyezetteknek.
Minden résztvevőnek gratulálunk a verseny teljesítéséhez, a helyezetteknek az elért eredményhez!
Köszönjük támogatóinknak, segítőinknek a támogatást!
Kiemelt támogatóink:
– Dr. Molnár Attila – Komárom Város Polgármestere
Eredmények (web): LINK
Kategóriánként: pdf
Abszolút: pdf
Csapatverseny: pdf
Fotógaléria: LINK