VII. Brigetio Országúti Mezőnyverseny beszámoló

2021.08.08-án immáron 7. alkalommal rajtolt el a Brigetio Országúti Mezőnyverseny, aminek idén Dunaalmás és Neszmély adott otthont. A versenyzők rövid 31 km-es és hosszú 92 km-es versenytávon mérték össze erejüket korcsoportjuknak megfelelően, a befutó mindkét táv esetében egy 1,8 km hosszú, kemény emelkedő végén, a látványában igazán impozáns Hilltop Borhotel & Étteremnél volt. A hangulatról Dj Hard Paul gondoskodott, aki igazi party hangulatot teremtett a hegytetőn, ezzel különlegessé téve versenyünk befutóját.

 

A rövid távú versenyt 50:48 –as idővel Lelkes Bence (Szenyor Kerékpáros SE) nyerte 8 mp-vel megelőzve Takács Pétert (Szekszárdi Kerékpáros SE) és 9 mp-vel Bánki Andrást (Csepes-szigeti Kerékpár és Tri. SE). A hölgyek is nagyon gyorsak voltak, Bali Emese (Salgótartjáni HKE) 52:30-as idővel elsőként ért fel a hegyre a nők versenyében, másodikként Benedek Luca (Peloton Cycling Team SE), míg harmadikként Mohai Dóra érkezett célba.

A hosszú távú verseny során nem alakult ki jelentős szökés és a kisebb dombok sem szakították darabjaira a fő mezőnyt, így egy jelentős létszámú csoport kezdte meg a hilltopi emelkedőt. Buruczki Szilárd (Buruczki Testedző SZSE) megmutatta, hogy országúton is kiváló versenyző, a meredek emelkedőn ledurrantva mindenkit 2:05:51 időeredménnyel 43,67 km/s átlagsebességgel megnyerte a VII. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt! Mögötte 4 mp-s hátránnyal óriási sprinthajrá döntött a helyezésekről, amit Móré-Gosselin Olivier Márk (Újbuda Mountain Bike SZSE) nyert Kovács Bercel (Buruczki Testedző SZSE) előtt. A nők versenyét jelentős előnnyel Matuz Etelka (Acél-Vakond Kerékpáros SE) nyerte 2:07:31-es idővel, második helyen Vándor Nóra (Veszprémi Triatlon Egylet), míg harmadik helyen Ábel Melinda (Acél-Vakond Kerékpáros SE) értek célba. A csapatversenyt az MKB Cycling Team nyerte a második Szingo SE és a harmadik Zengő SE előtt.

A versenyt követően spagettivel és az IREKS-STAMAG Kft. jóvoltából cukormentes süteményekkel vártuk a résztvevőket a versenyközpontban, ahol megtartottuk az ünnepélyes eredményhirdetést, ahol egyedileg tervezett és gyártott díjakat vehettek át a legeredményesebb versenyzők és csapatok Dunaalmás polgármesterétől Ollé Árpádtól és Gregor Zoltántól Brigetio KSE elnökétől. Herczeg Bálint kimagasló egyesületi munkája miatt vehetett át elismerő díjat, míg Csaplár Árpád a legidősebb versenyző díjat vehette át, aki 84 évesen teljesítette a versenytávot!
Köszönjük, hogy részt vettetek versenyünkön, bízunk benne, hogy jól éreztétek magatokat és bízunk benne, hogy legközelebb is találkozunk!
Köszönjük a támogatást, segítséget támogatóinknak, tagjainknak, segítőinknek! Köszönjük a Tatai Rendőrkapitányságnak, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetségnek az elkötelezett támogatást, segítséget!
A verseny kiemelt támogatója a Desef Silver és az Országos Rendezvénybiztosító Mentőszolgálat volt!

Eredménylista:
Sportorigo webes lista
Rövidtáv eredménylista
Hosszútáv eredménylista
Csapatverseny eredménylista
Fotógaléria: LINK