Cyclocross sorozat: Ligetcross

A képekért köszönet Fekete Nórának és Kolb Tamásnak (link)

Október 21-én kezdetét vette a 2017/2018-as cyclocross kupasorozat. A szakág nálunk évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami a szervezői oldal odaadó munkáját dícséri.
Bár tájékozódni a sorozattal kapcsolatban továbbra is egy nyilvános Facebook csoporton keresztül lehet ( link ) minden szükséges információ fellelhető ott.
Bár a szervezők további három helyszínt ígértek a szezonba, jelenleg az alábbi versenyek megrendezése tekinthető biztosnak:

Október 21. Budapest CrossLiget
Október 29. Kazincbarcika
November 19. Veszprém Veszprém Cross
November 26. Kecskemét
Január 06. Vác
Január 14. Kőbánya OB Bringapark Kupa

Egyesületünkből ezúttal Kolozsvári Szilárd és Tapsonyi Sándor vállalkozott, hogy megméretteti magát a budapesti Városligetben rendezett fordulón.
Az alábbi eredmények születtek:
Kolozsvári Szilárd Master2 korcsoport 45/47
Tapsonyi Sándor Master 1 korcsoport 22/30

Eredmények: link
Versenykiírás: https://www.crossliget.hu

Szilárd és Sanyi beszámolója az alábbiakban olvasható:

Szilárd:
2017.10.21-én Budapesten, a Városligetben vettünk részt Tapsonyi Sanyival cyclocross versenyen.
11:30-kor rajtoltam a Master2 kategóriában. Ami számomra kicsit furcsa volt, hogy mindenkit úgy szólítottak be egyesével a rajthoz, így az utolsó helyről kellett indulnom. A pálya jó volt a verseny nagyon színvonalas, a hangulat nagyon jó volt, minden percét élveztem. A versenyen 5 kört tudtam teljesíteni 49 perc alatt, ezzel az eredménnyel a 45. helyen végeztem. Ez volt az első cyclocross versenyem. Azt tapasztaltam, itt több mindenre oda kell figyelni. Éles kanyarok, akadályok, hirtelen emelkedők. Másnapra még izomlázam is lett. Bejött ez a verseny, így úgy döntöttem, hogy ez egy jó téli sport lesz számomra.

Sanyi:
A számomra eredményesnek nevezhető monti maraton szezon után (a Top Maraton sorozat 4 állomásos versenyeit középtáv Master1 korcsoportban a 8-ik helyen zártam) fent említett sorozat néhány versenyén is indulni kívántam.
Mondjuk ami a felkészülést illette, az nem sikerült túl izmosra. A versenyre edzéshiányos állapotban érkeztem, és ez ebben a mezőnyben meg is bosszulta magát.
A Master1 korcsoport az aznapi 5. rajtoltatásban indult, az Elit és U23 férfi kategóriák mezőnyével egyetemben. A versenyen beszólításra kerültek a nevezettek, a tavalyi kupasorozat eredményeit alapul vevő sorrendben.
Én a rajtot követően szinte az utolsó helyig estem vissza, majd innen próbáltam meg feljebb kapaszkodni. Meglehetősen gyors pálya volt kijelölve, nem is gondoltam volna, hogy az 50-es nagytányér is használatban lesz gyakran. A pálya nehezítésére a Király-domb 3x-i megmászása mellett egy dupla és egy szimpla palánk, és egy rézsű körkörös bejárása szolgált. A sík részeken pedig a csiki-csuki pályajelölés törte meg a lendületet.
Én a 4-ik körömben kerültem körhátrányba, az elit mezőny legjobbjai bő másfél perccel mentek jobb köridőket.
Ennek ellenére élvezetes verseny volt legközelebb a veszprémi fordulóban próbálok meg tisztességes eredményt elérni. Gratulálok csapattársamnak, Sziládnak, aki első ilyen jellegű versenyét teljesítette és további versenyeken is rajthoz kíván majd állni.