Zánka: 24 órás MTB váltóverseny

Július 29-én került sor a 24 órás zánkai MTB váltóversenyre. Egyesületünket Eisemann Robi képviselte, aki Dékány Tamással karöltve páros csapatot alkotva vágott neki az embert próbáló megmérettetésnek. Robiék remek versenyzéssel a kategória 3. helyén álltak, viszont a közben felmerült problémák miatt arra az elhatározásra jutottak, hogy fel kell adniuk a versenyt.

Eredmények: LINK

Versenykiírás: LINK

Robi beszámolója a versenyről az alábbiakban olvasható:

24 órás váltóversenyen vettünk részt Zánkán (július 29.-30.-án) .
Mivel nem tudtunk összehozni egy csapatot, így Dékány Tomival duó kategóriában indultunk! A pálya (mint minden éveben) sokat változott – 4 km hosszú és kb. 50m szintet rejtett magában a kör! Mivel többnyire csapatban indultunk, így jól át kellett gondolni a duó-s taktikát! Tomival megbeszéltük, hogy nappal, amíg nagyon meleg van óránként váltunk, este mehet a 2 órás váltás!
Délben rajtoltam, nagyon meleg volt! Az órás etapokat, 5 körrel tudtuk teljesíteni! Este olyan 8-fél9 magasságában jött nálam egy holtpont, ahol csak 4 kört tudtam menni, de a következő etapra már túlestem a holtponton! Megindultam az első 2 órás etapomra, már jobban voltam és tudtam is haladni, de elkezdett instabilan csúszkálnia lábam a cipőben és már a térdem is elkezdett szurkálni emiatt! Megálltam és észrevettem hogy a cipőm széthasadt és nem tartotta a lábam! Eddig mindig vittem csere cipőt magammal, most otthon maradt a másik cipőm! 🙁
Tominak is kicsit beállt a dereka, de bement a pályára, amíg találok megoldást a problémámra! Próbáltam szerezni platform pedált, hogy a sportcipőmmel tudjak tekerni! Csak olyan pedált kaptam, ami platform,de középen spd-s! Feltettem a bringára és kimentem körözni, de az első kör után ki kellett jönnöm, mert életveszélyes volt ez a megoldás! Ülve tekerésnél zötykölődésnél lecsúszkált a lábam a pedálról, kiállva tekerve meg nyomta a talpamat az spd és zsibbasztott! 🙁
Tominak a dereka sem akart javulni, így arra a döntésre jutottunk, hogy nem kockáztatunk egy esetleges sérülést és inkább feladjuk a versenyt!
Stabilan a 3. helyen álltunk, 2 kör előnyünk volt a 4. helyezetthez képest 50 kört teljesítettünk!
Nagyon dühített a dolog, hogy ilyen dolgok miatt kellett kiállnunk, főleg a 3. helyről, de aztán túltettük magunkat rajta!
Ez van, majd jövőre újrapróbáljuk! 🙂

Következő verseny a Bükk maraton!
Hajrá Brigetio KSE!!!