Tóth Viktor nyerte a Turul Kupát MTB kategóriában!

Július 9-én napsütésben és nagy melegben vágott neki csapatunk AKESZ-os versenyzői az idei Turul Kupának, ami 80 km volt 1100 m szintkülönbséggel tarkítva. Sajnos a verseny kezdete nem sikerült zökkenőmentesen, Ifj.Héregi Péter bemelegítés közben kapott hátsó defektet, ami miatt 400 méteren keresztül utánozta Froome-ot az autó eléréséig. Szerencsére sikerült időben orvosolni a hibát így ifjú versenyzőnk megkezdhette időben a versenyt.

A csapatból Péter teljesítette legrövidebb idő alatt a távot, 2 óra 18 perc alatt 35 km/h-s átlagsebességgel, amely a korcsoportja 6. helyére volt elég. Csere Lajos volt csapatunkból a második leggyorsabb 2:35-ös idővel, Master korcsoportban a 43.helyen végzett. Id.Papp Mihály 3:01-es idővel Master korcsoportban a 60.helyen érkezett célba. Női kategóriában Fail Boglárka indult, 2:46-os idővel Elit korcsoportban a 8.helyen végzett.
Ifj.Papp Mihály a rövidebb távot teljesítette amelyen 1:22-es idővel U13-ban az 5. pozíciót jelentette.

Tóth Viktor a dobogó legfelső fokán

A szervező figyelembe vették a montis versenyzőket is, külön versenyt hirdettek részükre. A terep sajnos nem murva és földút volt, hanem országúton folyt a verseny, természetesen monti kerékpárokkal. Ebben a korcsoportban indult csapatunkból Tóth Viktor is, aki remek versenyzéssel,irányítva a montis bolyt a Turulhoz vezető úton meglógott és ABSZOLÚT ELSŐ helyen ért célba.

Az útvonal biztosítása pár helyen hiányos volt,ennek ellenére komoly veszély nem fenyegette csapatunk indulóit. A következő AKESZ forduló Komáromban, a III. Brigetio Országúti Mezőnyverseny lesz. Látogassatok el honlapunkra ,ahol információkat találhattok a versenyről és egyben regisztrálhattok is.