24 órás verseny a Slovakiaringen

Csintalan Miklós a “Terminátor”

Június 28-29-én 24 órás kerékpárversenyt szerveztek a Szlovákia Ringen, ahol egyesületünk 6 fős csapatot indított, továbbá Csintalan Miklós vállalkozott rá, hogy egyéniben teljesíti a versenyt. A rajt napján forróság és viharos szél nehezítette a versenyzők dolgát, majd hajnalban egy felhőszakadás is megáldotta őket. Szerencsére a kora hajnali felhőszakadás és 50 km/h-s szél csillapodott és az eső sem eredt el többet a verseny végéig. A kora reggeli órákban kicsit hűvösebb volt az idő, aminek mindenki örült,végre nem volt 40 fok a pályán.
Csintalan Miklós egyéniben teljesített 580.16 km-t ami 30 km/h átlagsebességet jelent. Miklós szinte minden percben a pályán tartózkodott, kevés és rövid frissítési szüneteket tartott.Sajnos nem sikerült a 600 km-es célját teljesíteni, de az elért eredménye is nagy nagy gratulációt von maga után. Korcsoportok sajnos nem voltak de Miklós így is szép eredménnyel zárt. A Szlovák bajnokág szerint 4.helyen végzett, abszolútban pedig a 6.helyen 46 indulóból.

The Team 🙂

6 fős csapatunk minden percet kihasznált, mindig volt valaki a pályán. A váltások zökkenőmentesen zajlottak,sikeresen tudták tartani az elképzelt körszámot és átlagsebességet. Sajnos hajnali 2 óra körül Ifj.Héregi Péter egy felhőszakadás áldozata lett,de szerencsére volt száraz ruhája így folytatni tudta a versenyt. Id.Héregi Péter a szerdai napon bukott,megzúzta térdeit,és bal könyökét,szerencsére egy kis orvosi segítség hatására tudta folytatni a versenyt. Csapatunk 811 km-t teljesített 35.8-as átlagsebességgel,amivel 12 csapatból a 9.helyen végeztek a fiúk.
Szigl Ernest:165 km-37.8 Km/h avg.
Kiss Tibor:159.8 km-34.5 Km/h avg.
Németh Zoltán:77 km-30.7 Km/h avg.
Agócs Gábor:106.5 km-32.9 Km/h avg.
Héregi Péter:142.1 km-36.5 Km/h avg.
Ifj.Héregi Péter:159.8 km-40.05 Km/h avg.

A verseny hangulata és szervezése kifogástalan volt,mindenki jól érezte magát és “kellemesen” elfáradt.